Sosyal Medya

Güncel

İtalya’dan İngiltere’nin yeni kabinesine tebrik mesajı

Başbakan Renzi ve Dışişleri Bakanı Gentiloni, İngiliz mevkidaşlarını ayrı ayrı arayarak, yeni görevlerinde başarılar diledi



İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, İngiliz mevkidaşlarını ayrı ayrı arayarak, yeni görevlerinde başarılar diledi.

Ä°talya DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakan Gentiloni’nin, Theresa May liderliÄŸinde yeni kurulan kabinede DışiÅŸleri Bakanı olarak görevlendirilen Boris Johnson bir telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdi.

Gentiloni’nin Johnson ile görüşmesinde Ä°talya’nın, Ä°ngiltere’nin AB’den ayrılma müzakerelerini dostane iÅŸbirliÄŸi yaklaşımıyla sürdürmesi ve Ä°ngiliz hükümetinin bir an önce müzakerenin zamanlaması ve usullerini açıklığa kavuÅŸturması konusundaki beklentisini yinelediÄŸi kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Gentiloni ve Johnson’ın önümüzdeki hafta Londra’da Suriye konusunda fikir alışveriÅŸi ve ABD’nin baÅŸkenti Washington’daki DAEÅž karşıtı koalisyon toplantısı çerçevesinde bir araya gelmelerinin planlandığı da duyuruldu.

Bu arada, Ä°talyan basınına baÅŸbakanlık kaynaklarından yansıyan bilgilere göre de BaÅŸbakan Renzi’nin, Ä°ngiltere’nin yeni baÅŸbakanı Theresa May’e telefon açarak, baÅŸarılar dilediÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.